Menneskerettsspørsmål

Under IFLA konferansen i Lyon som foregikk i midten av august, var temaet «Libraries, Citizens, Societies: Confluence for Knowledge». Det ble snakket om at menneskerettsspørsmål er knytta til retten til informasjon, retten til tilgang til ulike media og ferdigheter til å gjøre seg nytte av dem.

Sterke bibliotek = Sterke samfunn, mente IFLAs president, finske Sinikka Sipilä. Både i sin åpningstale til kongressen og i en hilsen til de skandinaviske deltagere lørdag, la hun vekt på biblioteket som en partner i å revitalisere velferdssamfunnet. Dette vil hun ytterligere understreke i det som lanseres som Lyon-erklæringen som hun skal presentere på mandag.

IFLA arbeider tett mot menneskerettsspørsmål og biblioteket er en partner i å revitalisere velferdssamfunnet. Vil du vite mer om IFLA kan du besøke IFLA sine hjemmesider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s