På gjensyn Leif!

Den norske Blue Shield  komiteen. Fr.v.: Leif Pareli, Mariann Schjeide, Kari Ansnes og Axel Mykleby.
Den norske Blue Shield komiteen. Fr.v.: Leif Pareli, Mariann Schjeide, Kari Ansnes og Axel Mykleby. Foto: Leif Pareli

Leif Pareli, ICOMs (Den internasjonale museumsorganisasjonens) representant i Den norske Blue Shield-komiteen (BSN) ønsket ikke gjenvalg etter 15 år frivillig arbeid. Han var med å etablere den norske Blue Shield-komiteen i 2000 og var leder og nestleder i flere omganger. Hans mangeårige erfaring som leder av Norsk ICOM og ICOMs Disaster Relief Task Force har bidratt betydelig til BSNs kompetanse og nettverk.

Leif var leder for arbeidsgruppen for opprettelsen av den internasjonale paraplyorganisasjonen for Blue Shield, Association of National Committees for the Blue Shield (ANCBS) i 2008 i Den Haag. (ANCBS ble i mai 2014 slått sammen med den internationale Blue Shield-komiteen).

Mange viktige oppgaver og prosjekter ble gjennomført i løpet av disse 15 år for å forebygge tap av kulturarv i naturkatastrofer og væpnet konflikt. Som eksempel kan nevnes arrangement og deltakelse på reiselivsmessen, EØS-prosjekt i samarbeid med Polen, Blue Shield-kortstokken for soldater og sivile. – Leif har vært en meget god formidler i media, holdt mange foredrag om temaet og fulgt opp Norges ratifisering av protokollene til Haag-konvensjonen av 1954.

Den norske Blue Shield-komiteen takker Leif for et meget dyktig, mangeårig frivillig engasjement.

For Den norske Blue Shield komiteen

Axel Mykleby

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s