Brende og Widvey i fellesappell om rasering av kulturskatter

Utenriksminister Børge Brende og kulturminister Torhild Widvey har skrevet en fellesappell vedrørende rasering av kulturminner i Irak og Syria. De foreslår noen tiltak for å stoppe ulovlig omsetning av kulturgjenstander. Hele appellen kan leses på regjeringen sin hjemmesideog der står bl.a.:

«I tillegg til innsatsen fra Unesco og andre internasjonale organisasjoner kreves målrettete nasjonale tiltak som hindrer ulovlig omsetning av kulturgjenstander.

Nasjonale tiltak for å strupe det illegale markedet kan bidra til å redusere ekstremistenes muligheter til finansiering av våpen og terrorvirksomhet.

I Norge gjelder forbud mot innførsel og omsetning av kulturgjenstander som er ulovlig utført fra Irak og Syria. Regjeringen har i tillegg nylig gitt økonomisk støtte til Unescos handlingsplan for Irak for å forhindre ulovlig handel med kulturgjenstander.»

Følg lenken og les hele appellen og ta del av interessante lenker som leder både til Interpol og Unesco: http://www.unesco.org/new/en/Unesco/partners-donors/the-actions/culture/database-of-national-cultural-heritage-laws/

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s