Fagfolk kjemper for å beskytte kulturarven i Syria

Når store kulturskatter risikerer å bli ødelagt, trår fagfolket til. I Syria har den syrisk-brittiske arkeologen Dr. Amr al-Azm med kolleger, startet en kamp mot ødeleggelsen. De prøver å registrere og dokumentere ødeleggelsen samtidig som de forhindrer tyverier. «We are really struggling on an uphill battle here […] we’re not winning«, sier al-Azm til CBS news. Dere eneste våpen er mobilkameraer, notisblokk og sandsekker som skal beskytte de ømtålige mosaikker og gjenstander som er en stor del av Syrias kulturhistorie.

På spørsmålet om hvorfor de legger ner en så stor jobb på noe som er så vanskelig, svarer al-Azm:

«Beacuse it’s better than doing nothing. […] And I’ll tell you antother thing…one day this conflict will end. One day in the years to come my dautthers will ask me the question, you know. *What did you do in the war? WWhat did you do to save sometjing that was very important?’ And I would be ashamed to say to them that I did nothing.»

Les hele den spennende artikkelen «Danerous ‘uphill battle» to save Syria’s history» fra CBS news.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s