Håkon Roland er ny styreleder

Håkon Roland er ny styreleder i Den norske Blue Shield-komiteen. Han overtar etter Axel Mykleby, som fortsetter som nestleder.

Foruten å nå være styreleder i Den norske Blue Shield-komiteen er han Førsteamanuensis på Kulturhistorisk museum. Han har en av Norges beste kompetanse på den ulovlige internasjonale handelen av kulturgjenstander. Han samarbeider med politi, toll, direktorater og departementer, og deltar i diskusjoner om lovutforming, retningslinjer og håndteringsrutiner for slike saker, nasjonalt og internasjonalt.

Dette er kompetanse som vil komme Den norske Blue Shield-komiteen til gode, da komiteen har til formål å samle og spre informasjon, samordne innsats og påvirke myndigheter og fagprofesjoner til å ivareta kulturarven under væpnete konflikter eller ved katastrofer. Salg av ulovlige kulturgjenstander har en sett flere eksempler på i krig og konflikt, og det er derfor gledelig at Den norske Blue Shield-komiteen har fått en leder med så solid kunnskap på nettopp dette.

Vi så også under blant annet militærøvelsen Trident Juncture i 2018 at Blue Shield Internasjonalt var involvert for å beskytte kulturminner. Naturkatastrofer kan også ramme Norge, og vil også være et viktig område å følge med på for komiteen fremover.

Det vil bli nytt ekstraordinært årsmøte den 22. mars for å vedta oppdaterte statutter og i det også en eventuell utvidelse av styret for Blue Shield Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s