Beskytte Ukrainas enestående kulturarv

Den norske Blue Shield-komiteen uttrykker dyp medfølelse til de mange ukrainere som har mistet familie og venner, samt må stå som vitner til ødeleggelsen av landets rike kulturarv forårsaket av de pågående krigshandlingene.

Internasjonale konvensjoner pålegger nasjoner en forpliktelse til å beskytte kulturarv under krigshandlinger og væpnede konflikter. Den norske Blue Shield-komiteen oppfordrer alle berørte parter til å oppfylle disse forpliktelsene og beskytte Ukrainas enestående kulturarv.

Komiteen mottar fortløpende informasjon om situasjonen i Ukraina, både gjennom Blue Shield International og kontakter i landet. Norske myndigheter er kontaktet med tanke på eventuell samordning av initiativer på kort og lang sikt for å bidra til beskyttelse og vern av ukrainsk kulturarv. Komiteen bidrar til medieinnslag og intervjuer ved behov.

Den norske Blue Shield-komiteen slutter seg fullt og helt til Blue Shield Internationals statement om Ukraina.
Les uttalelsen til Blue Shield Internationals her. Presidenten i Blue Shield International Peter G. Stone har i et brev 2. mars skrevet følgende til Russiske myndigheter. Les brevet her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s